21-07-2024

Automation og produktionslinjer

Automation og produktionslinjer

Maskiner udgør hjertet og sjælen i fremstillingsindustrien. Produktionsenheder kan ikke eksistere og producere varer uden de specifikke maskiner og relaterede værktøjer og udstyr. Afhængigt af arten af produkter der fremstilles, vil den type af maskiner, udstyr, tilbehør og værktøj varierer. Som leverandør af diverse maskiner og udstyr til industrien, vi appellerer både til tunge og lette maskiner til brug på tværs af forskellige industrier. For eksempel transportører, produkt elevator, palleterings maskiner osv. vores udbud omfatter mange andre specialiserede kategorier af maskiner og udstyr til brug i specifikke brancher.

Automatiserede industrirobotter.

Kombinationen af maskiner og automatisering har bragt innovation i alle trin i fremstillingen. Der var en tid, omkring et årti eller så, at alle maskiner var af manuel drift, men nu er nogle af de nye industrielle maskiner er i stand til at køre under tilsyn ved hjælp fra industrirobotter. Robotteknologi har avancerede til en stor plan for at overtage mange af det menneskeskabte ansvar på industrielle produktionsanlæg. Ifølge definitionen af ISO "Industrielle robotter er automatisk styret, re programmerbar samt multifunktioner. Det har bred anvendelse i forskellige sektorer af industrien, hvor mængden af ​​produktionen er høj. Robotter er velegnet til brug i værktøjsmaskiner, svejsning, pakning-og palletering, maskiner til papir, pap, industriel slagtning osv. Det finder også mulighed i udstyr beregnet til farmaceutisk produktion, grafisk industri, foder, hav-foder, fisk osv. Plastic produktion og forarbejdning udstyr er også håndteres af industrirobotter. Elementer såsom Flex picker eller robot pick and place robot osv., kan anvendes til at løse forskellige opgaver i forbindelse for eksempel med sortering og pakning. Metal industrien har især taget robotter til sig, og gjort det meste af produktionen fuldautomatisk, og med få operatører til at styre hele produktionen.

”End of line” udstyr og maskiner.

I forbindelse med en produktionslinje, indgår der mange typer maskiner og enheder.
Her i blandt transportører, rullebaner som sørger for at produkterne og råvarer kommer sikkert gennem produktionslinjen.  Opbygningen af de forskellige typer enheder er meget forskellige i forhold til hvad de skal bruges til. Her er det også vigtig at få det helt rigtige transportbånd i det rigtige materiale og overflade.
Når færdige produkter er blevet pakket og stablet med for eksempel palleteringsrobot er pallelaster, skal de for det meste have en folieomvikling eller en strækhætte med hjælp af omvikler. I denne proces bruges ofte palletransport som styres via en linjestyring.  Hvorefter de færdige paller er klar til at blive flyttet til at færdigvarelager. Hele denne proces kan gøres fuldautomatisk, og er med til at produktionsvirksomheder her i norden kan være konkurrence dygtige sammenlignet med andre virksomheder i øst Europa. Udover at det selvfølgelig skal en investering til, får man også løsninger som er driftssikre, og løser mange af virksomhedens problematikker.

Reservedele og service.

Selv om man har investeret i det bedste udstyr, holder det ikke evigt. Alt udstyr og maskiner skal vedligeholdes med bestemte intervaller, og have den korrekte gennemgang og justeringer. På den måde sikre man, at man har det optimale produktions flow uden de store driftstop. Fatale driftstop kan have store omkostninger, i produktion hvor produkter skal være på køl eller frost inden en givende tid.

I er altid velkommen til at kontakte os omkring jeres behov for optimering af jeres produktions linjer, og hvad vi kan tilbyde i denne forbindelse.

Relaterede blogs